Łatwe danie na Wigilie, posmakuje każdemu.

składniki:
Ciasto
- 250 g mąki
- 250 g sera białego
- 250 g masła
- grzyby
- kiszona kapusta
- cebula
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Pieczarki podsmaż z cebulką, dodaj kapustę i dopraw do smaku.
- Masło zagnieć razem z mąką i białym serem. Rozwałkuj placek.
- Ciasto podziel na kwadraty 10 x 10 cm i na każdy wyłóż farsz. Złóż je na pół i zroluj.
- Na koniec posmaruj paszteciki żółtkiem.
- Piecz w mocno nagrzanym piekarniku przez 20 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














