Słońce przygrzało, drzewa i trawa zazieleniły się - wiosna na całego!!! Najwyższy czas, aby wykorzystać w pełni płynące z niej uroki. Jednym z nich jest z pewnością przygotowanie i spożywanie potraw na łonie natury. Trudno sobie wyobrazić to przyjemne zajęcie bez pachnącego węglem drzewnym grilla. A przygotować na nim można nie tylko tłustą kiełbaskę, ale wiele oryginalnych i lekkich dań.
WARZYWNE SZASZŁYKI oraz GRILLOWANE OSCYPKI to propozycje stosunkowo łatwych w przygotowaniu, a zaskakujących smakiem i dających dużo satysfakcji potraw.
Z myślą o posiadaczach nieco większych żołądków 🙂 przygotowaliśmy przepisy na ŁOSOSIA Z RUSZTU i PENNE Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ.
Idealnymi dodatkami do każdego dania z grilla, zarówno warzywnego jak i rybnego, będą SOS JOGURTOWY Z ORZECHAMI lub GREMOLATA.
Warto także puścić wodze fantazji – na grillu można przygotować wiele potraw, a co zaskakujące – niemal wszystko na nim upieczone jest aromatyczne i pyszne.
Smacznych i ciepłych doznań kulinarnych życzy redakcja palcelizac.pl