Nie dość, że się zazieleniło, to jeszcze jest znacznie cieplej. Stragany z warzywami mienią się pełnią barw, a drzewa eksplodują wręcz zielenią.
Nic dziwnego, że wraz ze zmianami w przyrodzie nasz organizm zaczyna żądać innej diety – mówi nam wyraźniej: mniej i lżej proszę.
Na taką okazję idealne są wiosenne zupy. Polecamy tradycyjną botwinkową, koniecznie z jajkiem na twardo oraz szczawiową – tym razem w postaci aksamitnego kremu. Nieco bardziej oryginalne propozycje to zupy: szpinakowa oraz kremowa ogórkowa z awokado. Na bardziej upalne dni idealne będą zupa koperkowa oraz chłodnik jogurtowy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













