Wymysliłaś wspaniały obiad jednak ciągle Ci czegos brak? Otóż mam dla Ciebie przepis na zdrową i pyszną surówkę, która wzbogaci smak każdej potrawie.
Składniki:
- kapusta pekińska
- pęczek rzodkiewki
- 2 marchewki
- 2 ogórki
- pęczek szczypiorku
- czerwona papryka
- 2-3 łyżki ziaren sezamu
Przygotowanie:
Kapustę drobno pokroić, paprykę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać, resztę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Lekko posolić, dodać szczyptę cukru, wymieszać i odstawić na 2 godziny. Przyrządzić sos: dokładnie połączyć miód z musztardą i oliwą, dodać ocet, szczyptę i dokładnie wymieszać. Surówkę polać sosem i posypać uprażonym na złoty kolor na suchej patelni sezamem tuż przed podaniem.
2 łyżki oliwy