Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

Wołowina duszona po burgundzku

Wykonanie tego przepisu kulinarnego na duszoną wołowinę nie sprawi Ci większych kłopotów. Wypróbuj sama ten przepis…

Składniki przepisu kulinarnego:

Na marynatę:

  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • 3/4 litra czerwonego wina
  • 3 gałązki pietruszki
  • 3 gałązki tymianku
  • kilka ziaren pieprzu
  • liść laurowy

na danie:

  • 1 kg. łopatki bez kości
  • 12 cebul
  • 15 dag boczku
  • 3 łyżki oleju
  • 20 dag. pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła

Wykonanie przepisu kulinarnego:

Przygotować marynatę:warzywa pokroić, wymieszać z winem , ziołami i przyprawami. Mięso pokroić w kostkę, wymieszać z marynatą i wstawić do lodówki na 3 godziny. Osączyć z marynaty i zachować ją.Cebulę pokroić na ćwiartki i z pokrojonym w kosteczkę boczkiem zrumienić na oleju. Przełożyć na talerz.Na tym samym tłuszczu zrumienić mięso. Dodać boczek, cebulę, oprószyć solą i pieprzem, podlać marynatą, przykryć i dusić ok. 2 i pół godziny. Pieczarki pokroić w plasterki i zrumienić na maśle.