składniki:
- 3 duże placki tortilli pszennej
- 1 puszka tuńczyka w oliwie
- 150 g (ok. 1/3 puszki) kukurydzy
- 4 łyżki posiekanego szczypiorku
- 9 (ok. 300 g) marynowanych ostrych papryczek
- 150 g tartej mozzarelli
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- pomidor i ogórek
przyrządzanie:
- Tuńczyk nieco odsączyć z oliwy, włożyć do miski, dodać odsączoną kukurydzę, posiekany szczypiorek, posiekane ostre papryczki, starty ser, majonez i musztardę. Dodać ogórka i pomidora.
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Rozsmarować na 3 tortillach, zwinąć w roladkę i pokroić na ok. 2 – 3 cm kawałki. Ułożyć na półmisku i udekorować natką.