Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Wypoczynek na gotowo

Wysoka temperatura, wakacyjna atmosfera i spory wybór aktywności na świeżym powietrzu potrafią zniechęcić do spędzania dłuższego czasu w kuchni. Z pomocą mogą przyjść szybkie i wygodne propozycje, dzięki którym smaczne, sycące danie będzie gotowe w kilka chwil. Co istotne, takie produkty mogą pełnić rolę szybkich posiłków podczas letnich wojaży czy towarzyszyć nam na wycieczce w plener.

Zmieniający się styl życia wpływa na rosnącą popularność dań gotowych. Oczywiście istnieje spora grupa osób, która nie wyobraża sobie rezygnacji z gotowania, uznając własnoręcznie przygotowany posiłek za jedyny wartościowy. Mimo tego, rośnie grupa konsumentów, którzy, zwłaszcza latem, nie mają ochoty na długie spędzanie czasu w kuchni – wolą go wykorzystać na odpoczynek, sport, hobby czy spotkania z przyjaciółmi. Rosnące tempo życia powoduje, że coraz częściej poszukiwane są rozwiązania, pozwalające szybko i wygodnie przygotować posiłek, a w ślad za tym rośnie na znaczeniu trend rynkowy związany z wygodą konsumpcji. Część osób decyduje się na wykupienie codziennego cateringu, dostarczanego wprost pod drzwi, część preferuje jedzenie w restauracjach. Nie są to jednak najtańsze opcje dla domowego budżetu, nie każdy więc może sobie na nie pozwolić. Na wyjazdach codzienne stołowanie się w restauracjach również potrafi mocno nadszarpnąć wakacyjny budżet, a jako że urlop jest głównie po to, żeby na nim odpoczywać, warto właśnie wtedy sięgnąć po dobrej jakości dania, wymagające jedynie podgrzania i dołożenia do nich ewentualnych dodatków.

Pomysłem na szybki i smaczny posiłek, który zaspokoi gusta i podniebienia szerokiego spektrum odbiorców mogą być np. soczyste polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce. Kotleciki nuggets z kurczaka, ukochane zwłaszcza przez najmłodszych, będą idealne do przygotowania zarówno szybkiego dania obiadowego, jak i smacznej przekąski podanej z dowolnym dipem. Maluchy bez zbędnego marudzenia zjedzą pożywny posiłek, a rodzice nie będą musieli się „gimnastykować” czym zaspokoić wybredne podniebienie swoich pociech.

Amatorzy mięsnych dań mogą też spróbować opcji połączenia mięsa z pieczywem, czyli hamburgera wieprzowego. Szybki do podgrzania daje też sporo możliwości dodatkowych urozmaiceń smakowych – w zależności od upodobań można dołożyć do niego sałatę, pomidor, ogórek czy ulubiony sos.

Niezawodną propozycją szybkiego i pysznego posiłku od zawsze były też pierogi. To niewątpliwie jedno z ukochanych dań Polaków. A że proces ich lepienia jest dość czasochłonny, gotowe pierogi cieszą się niesłabnącą popularnością. Sekretem smaku pierogów jest cienkie ciasto, stanowiące tak naprawdę nienachalne tło dla nadzienia w środku. Zbyt grube ciasto, a przy tym zbyt mała ilość nadzienia potrafią zepsuć cały urok i smak pierogów. Dlatego absolutnym hitem na rynku są pierogi NOWE, posiadające wyjątkowo cienkie, niezwykle delikatne ciasto, dosłownie otulające aromatyczny i zbalansowany smakowo farsz. Oferta smakowa farszów pierogów może trafić w różne gusta – dostępna jest zarówno w wersjach wytrawnych, jak i na słodko. Do wyboru są obecnie: pierogi ruskie, pierogi z kapustą, pierogi z mięsem i pieczarkami, pierogi z mięsem i kaszą gryczaną, pierogi z serem twarogowym, pierogi z serem twarogowym i jagodami, gyoza z kurczakiem i gyoza z warzywami.

Wybór na rynku dań gotowych jest coraz większy, wciąż pojawiają się nowe propozycje, dlatego jeśli zależy nam na oszczędności czasu i pracy, wystarczy tylko zdecydować, na jaki smak mamy dzisiaj ochotę, a potem już tylko się tym smakiem delektować i odpowiednio korzystać z zaoszczędzonego czasu.