Aromatyczna, biała zupa z warzyw, która mocno cię wzmocni w sezonie jesiennym!

składniki:
- 1 litr rosołu z wczoraj
- 3 ziemniaki
- 1 pietruszka korzeń
- 4 ząbki czosnku
- łyżeczka imbiru w proszku
- pół selera
- kawałek pora- jasna część
przyrządzanie:
- Wszystkie warzywa obierz, pokrój na drobno,
- Zagotuj wodę i dodaj soli
- Gotuj warzywa około 10 minut, dodaj przyprawy
- Następnie dodaj do ciepłego bulionu i gotuj kolejne 15 minut
- Kiedy wszystkie warzywa będą miękkie, zblenduj zupę i dopraw jak lubisz
- Możesz zaprawić śmietaną, ale nie jest to konieczne
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














