Placki ziemniaczane to przysmak naszego kraju! Jednak prosta receptura może okazać się totalną klapą, jeśli użyjemy nieodpowiedniej mąki. Z jakiej zatem wyjdą najlepsze placki? Nasze rady!
- Mąka pszenna – najlepsza jest ta typu 400-500. Gluten pięknie skleja strukturę placków.
- Mąka ziemniaczana – nie stosuj jej w dużych ilościach, ponieważ placki wyjdą twarde. Możesz zastąpić mąką ziemniaczaną część mąki pszennej, ale nigdy nie używaj jej jako głównego składnika.
CZYTAJ DALEJ >>>>>>>>>>
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















