Smaki jesieni, czyli pachnące jabłka prosto z sadu

składniki:
- 1 kg jabłek
- sok z połówki cytryny
- 100 g cukru trzcinowego
- 150 g mąki pszennej
- 100 g zimnego masła
- 1 łyżeczka cynamonu
przyrządzanie:
- Jabłka kroję w drobną kostkę, skrapiam sokiem z cytryny, posypuję 1 łyżką cukru. Przekładam do naczynia żaroodpornego.
- Do miski wsypuję mąkę, cynamon, cukier, dodaję masło. Składniki łączę dłońmi do momentu uzyskania kruszonki, możesz użyć robota kuchennego.
- Jabłka posypuję kruszonką i wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 30-40 minut.
uwagi:
ZDJĘCIE I PRZEPIS POCHODZĄ Z BLOGA KUKULECZKI.PL
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














