Jabłka zapiekane z płatkami to świetny pomysł na śniadanie dla niejadków.
składniki:
- pół kilo słodkich jabłek
- niepełna szklanka cukru
- pół masła
- 1 szklanka płatków owsianych górskich
przyrządzanie:
Jabłuszka dokładnie umyj, obierz, usuń gniazda i pokrój na małe kawałki.
Teraz roztop masło, dodaj do niego cukier i poczekaj aż się rozpuści, mieszaj od czasu do czasu.
Dodaj do tej mikstury płatki górskie. Przygotuj formę do zapiekania, najlepiej mniejszy rozmiar.
Teraz w formie połóż jabłka, wylej na nie masę z masłem i płatkami. Piecz wszystko bez przykrycia około 25 minut, w temperaturze 180 stopni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















