Idealna przekąska dla wszystkich, którzy chcą na chwilę zapomnieć o restrykcyjnej diecie. Może nie jest fit, ale za to jak pysznie!
składniki:
- 1/2 kg młodych ziemniaków
- 100g boczku
- 1 cebula
- 1 główka czosnku
- sól, słodka papryka
- olej
- ser żółty tarty
przyrządzanie:
- Ziemniaki dokładnie myjemy, zalewamy wodą, solimy i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy i widelcem rozdzielamy na kawałki. Układamy w posmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania.
- Na oleju podsmażamy boczek, a kiedy wytopi się z niego tłuszcz wrzucamy pokrojona cebulę i chwile smażymy. Cebulę z boczkiem rozkładamy na ziemniakach. Układamy ząbki czosnku, posypujemy słodką papryką i tartym serem, zapiekamy około 20 minut.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem