Sposób na ziemniaki? Zamiast zwykłych z wody, zapiecz je i podaj z cebulką i boczkiem! Są pyszne.
składniki:
- 12-14 szt. dużych ziemniaków
- 20-25 dag boczku wędzonego
- 2 średnie cebule
- oliwa z oliwek
- 2-3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- 1. Obieramy ziemniaki.
- 2.Ziemniaki kroimy.
- 3. Następnie ziemniaki wkładamy do miski i nacieramy oliwą wymieszaną z rozgniecionym czosnkiem i solą.
- 4. Cebulę i boczek kroimy w cienkie plasterki.
- 5. Układamy ziemniaki w naczyniu żaroodpornym, posypujemy cebulą i boczkiem i przykrywamy folią aluminiową. Ziemniaki pieczemy w temp 220 st przez 30-35 minut.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy