Błyskawiczne danie dla głodomorów. Połączenie mięsa z makaronem i serem. Oto zapiekanka sycąca.

składniki:
- salami
- pieczarki
- starty ser gouda
- 2 duże ziemniaki
- makaron penne
- przyprawy
przyrządzanie:
Makaron ugotować aldente. Ziemniaki gotować przez około 10 minut. W naczyniu żaroodpornym układać warstwę: makaron, podsmażone pieczarki, plastry ziemniaków, warstwa sera, salami.
Całość piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














