Prosta i szybka do przyrządzenia zapiekanka z fasolki szparagowej, serów: gorgonzola, feta i żółtego
czas: 50 minut
liczba porcji: 4
składniki:
1 kg zielonej fasoli szparagowej
100 g sera gorgonzola
100 g sera feta
150 g sera żółtego
2 łyżki masła
sól, pieprz
przyrządzanie:
Fasolkę umyć, osuszyć. Odciąć końcówki, obrać z ew. łyka. Gotować ok. 10 minut w osolonym wrzątku, następnie bardzo dokładnie odsączyć. Połowę fasolki ułożyć w nasmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, posypać połową rozdrobnionych serów (gorgonzolę pokruszyć, fetę pokroić w kostki, a żółty zetrzeć na tarce). Ułożyć resztę fasolki, a na niej resztę sera, posypać pieprzem. Zapiekać ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni.