Bardzo pożywna zapiekanka, idealna na główne danie.

składniki: 
- pół kg łopatki wieprzowej
- 6 ziemniaków
- papryka czerwona
- sól, pieprz
- papryka w proszku
- 30 dag pieczarek
- 30 dag sera żółtego
przyrządzanie:
- Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
- Mięso umyj i pokrój w małe kawałki. Przypraw solą, pieprzem, papryką. Ułóż na ziemniakach.
- Pieczarki i paprykę pokrój w plastry, wysyp na ziemniaki i mięso. Wierzch posyp startym serem.
- Piecz około 1 godzinę w temp. 180 stopni C.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














