Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka

Kurczak curry z warzywami

Kurczak curry z warzywami

Pomidorki faszerowane kozim serem

Pomidorki faszerowane kozim serem

Kasztany

Kasztany

Ciasto z jabłkiem

Ciasto z jabłkiem

Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane

Szarlotka z kremem

Szarlotka z kremem

Ciasto bezowe

Ciasto bezowe

Japoński truskawkowy deser z białek

Japoński truskawkowy deser z białek

Zielony deser

Zielony deser

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Kruche babeczki z budyniem

Kruche babeczki z budyniem

Prosta pizza domowa

Prosta pizza domowa

Soczyste żeberka

Soczyste żeberka

Tuńczykowe kotlety

Tuńczykowe kotlety

Polędwiczki wołowe

Polędwiczki wołowe

Zawijane ciasto drożdżowe z mrożonymi malinami

Pamiętaj żeby wcześniej przygotować produkty, wyjmij z lodówki jajka, masło, mleko, drożdże aby się ogrzały. Tortownice wysmaruj masłem i podsyp bułką tartą. I delektuj się pysznym drożdżowym ciastem z ciepłym kubkiem dobrego kakao!  

składniki:

  • 350 g mąki pszennej
  • 2 jajka z wolnego wybiegu
  • 3 łyżki cukru
  • 50 g świeżych drożdży
  • 100 ml mleka
  • 100 g miękkiego masła
  • 1/4 łyżeczki soli
Farsz:
  • około 350 g malin mrożonych, a w sezonie świeżych
  • 5 łyżek cukru
  • 250 g tłustego twarogu
  • 2 żółtka

przyrządzanie:

SPRAWDŹ PRZEPIS >>>>>>>>>>>>>>>

uwagi:

PRZEPIS I ZDJĘCIA POCHODZĄ Z BLOGA KUKUŁECZKI.PL >>>>>>>>>>>>>>>>