Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Tarta z ciasta francuskiego, szaragów i sera feta

Tarta z ciasta francuskiego, szaragów i sera feta

Do czego pasują szparagi? Z czym je serwować? 10 inspiracji

Do czego pasują szparagi? Z czym je serwować? 10 inspiracji

SZPARAGI- 10 przepisów, które musisz wypróbować!

SZPARAGI- 10 przepisów, które musisz wypróbować!

HISZPAŃSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Hiszpanie kochają jeść rano

HISZPAŃSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Hiszpanie kochają jeść rano

Kurczak w płatkach kukurydzianych- bardzo chrupki!

Kurczak w płatkach kukurydzianych- bardzo chrupki!

Kokosowe kulki

Kokosowe kulki

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

JAPOŃSKIE ŚNIADANIE: 10 rzeczy, które Japończycy kochają jeść rano

JAPOŃSKIE ŚNIADANIE: 10 rzeczy, które Japończycy kochają jeść rano

Kokosowa pianka kawowa czyli słynne ,,Whipped Coffee”

Kokosowa pianka kawowa czyli słynne ,,Whipped Coffee”

Chlebowe knedle

Chlebowe knedle

Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Pasta z bakłażana

Pasta z bakłażana

Zupa z pieczonego bakłażana z makaronem

Zupa z pieczonego bakłażana z makaronem

Deser z kiwi

Deser z kiwi

Gruszki z czekoladą

Gruszki z czekoladą

WŁOSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Włosi kochają jeść rano!

WŁOSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Włosi kochają jeść rano!

Zawijane ciasto drożdżowe z mrożonymi malinami

Pamiętaj żeby wcześniej przygotować produkty, wyjmij z lodówki jajka, masło, mleko, drożdże aby się ogrzały. Tortownice wysmaruj masłem i podsyp bułką tartą. I delektuj się pysznym drożdżowym ciastem z ciepłym kubkiem dobrego kakao!  

składniki:

  • 350 g mąki pszennej
  • 2 jajka z wolnego wybiegu
  • 3 łyżki cukru
  • 50 g świeżych drożdży
  • 100 ml mleka
  • 100 g miękkiego masła
  • 1/4 łyżeczki soli
Farsz:
  • około 350 g malin mrożonych, a w sezonie świeżych
  • 5 łyżek cukru
  • 250 g tłustego twarogu
  • 2 żółtka

przyrządzanie:

  1. Do miski przesiewam mąkę. Dodaję 3 łyżki cukru oraz 1/4 łyżeczki soli.
  2. Drożdże rozkruszam wrzucam do mleka i dokładnie mieszam.
  3. Do miski z mąką wbijam 2 jajka, dodaję miękkie masło, wlewam drożdże z mlekiem.
  4. Ciasto mieszam drewnianą łyżką, aż składniki dokładnie się połączą. Ciasto przykrywam folią spożywczą i odkładam do lodówki na 1,5 godziny. (Ciasto przez ten czas będzie wyrastało)
  5. Twaróg ucieram na gładką masę z żółtkami i 5 łyżkami cukru, dodaję maliny.
  6. Ciasto przekładam na stolnicę podsypaną mąką i wałkuję na grubość około 7 mm.
  7. Na płat ciasta rozprowadzam twaróg z malinami ( za pomocą szypułki) Następnie dokładnie zwijam ciasto w rulon.
  8. Ciasto kroję ostrym nożem na grubość 5 cm na równe kawałki.
  9. Bułeczki przekładam do tortownicy ( w trakcie pieczenia bułeczki zlepią się) Smaruję białkiem i posypuję cukrem. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C na 35 minut.
  10. Ciasto przed krojeniem studzę.

uwagi:

PRZEPIS I ZDJĘCIA POCHODZĄ Z BLOGA KUKUŁECZKI.PL >>>>>>>>>>>>>>>>