Pierś z kurczaka nadziewana serem camembert i pieczarkami to nasza propozycja na dzisiejszy obiad. Spróbujecie?

składniki:
- 2 filety z kurczaka 400 g
- 25 g pieczarek
- 100 g sera camembert o obniżonej zawartości tłuszczu
- sól, pieprz kolorowy
- bułka tarta, mąka, jajko - do panierki
przyrządzanie:
- Kurczaka podziel na 4 części i rozbij tłuczkiem na cienkie plastry.
- Każdy plaster posyp solą i pieprzem, wyłóż na niego porcję serka oraz pieczarek i zwiń tworząc roladkę.
- Każdą roladkę owiń nicią.
- Zamocz w jajku, mące i bułce tartej.
- Usmaż na patelni z obu stron.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














