Porcja zdrowa: pełnoziarnista bułka z serkiem i wędzonym łososiem. Jeżeli rozpoczniesz dzień od TAKIEGO śniadania, będziesz miał energię na cały dzień!
składniki:
- 2 pory
- 20g masła
- 100g śmietany 30%
- sól i świeżo mielony pieprz
- 1 łyżka chrzanu
- 4 bułki razowe
- serek philadelphia
- szpinak
- cebulka dymka
- 100g łososia wędzonego
przyrządzanie:
W szerokim rondlu rozpuścić masło. Dodać posiekane pory. Posolić. Smażyć.
Przyprawić pieprzem, wymieszać i jak tylko pory zaczną nabierać złotego koloru, zmniejszyć ogień i chwilę podusić.
Następnie dodać śmietanę. Zwiększyć ogień, żeby odparować nadmiar płynu.
Przełożyć do miski, dodać chrzan. Wymieszać.
Bułki przekroić. Spód każdej posmarować serkiem. Nałożyć por.
Ułożyć szpinak, a na to kawałki łososia.
Posypać cebulą.
Przykryć drugą połówką bułki.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem