Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Zdrowe chrupanie na śniadanie

Czy wiesz z czego powinno składać się idealne śniadanie? Wg dietetyków ma ono pokrywać 20% dziennego zapotrzebowania na kalorie. Podobno najzdrowsze jest włoskie śniadanie składające się z wyrobów mlecznych i produktów pełnoziarnistych. Propozycją mogą być tu chrupki zbożowe od Good Food.

Pożywny posiłek jest receptą na udany początek dnia. Jego brak może prowadzić do częstszego podjadania i sięgania po niezdrowe przekąski.
Z czego więc powinno składać się idealne i zdrowe śniadanie?

Pierwszy posiłek uznawany jest za najważniejszy spośród wszystkich spożywanych w ciągu dnia. Według dietetyków powinien on dostarczać ok. 20% dziennego zapotrzebowania na kalorie. Dzięki temu od wczesnych godzin zapewniamy naszemu organizmowi sporą porcje energii, która przekłada się na lepsze samopoczucie. Za wzorcowe uznaje się tzw. włoskie śniadanie. W jego skład wchodzą zazwyczaj wyroby mleczne i produkty pełnoziarniste, takie jak płatki czy musli.

– Tak skomponowane danie zawiera dużo witamin, białka i składników odżywczych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania przez kolejne godziny – zauważa Małgorzata Zdrojewska, magister inżynier dietetyki współpracująca z firmą Good Food – Spośród nich najważniejszą rolę odgrywa błonnik, który pobudza przemianę materii i pomaga eliminować nagromadzone w organizmie toksyny.

To właśnie śniadanie powinno obfitować w produkty bogate w błonnik, który ‘pęcznieje’ w żołądku, zapewniając uczucie sytości przez wiele godzin od jego spożycia. Tym samym ogranicza łaknienie, co pomaga w walce z nadwagą. Ciekawą propozycją na zdrowy początek dnia, może okazać się nowy produkt od firmy Good Food Wysoki Błonnik – śniadaniowe chrupki zbożowe, które stanowią źródło tego dobroczynnego składnika.

Na zdrowie!
Naturalny oraz cynamonowo – jabłkowy Wysoki Błonnik Good Food można łączyć z jogurtem, mlekiem lub chrupać jako samodzielną przekąskę. Do ich produkcji wykorzystuje się jedynie naturalne składniki, pełnoziarnistą mąkę i otręby. Dzięki takiemu połączeniu – chrupki są doskonałą propozycją zarówno dla dorosłych jak i dzieci. Są bezcukrowe, a mimo to smakują wyśmienicie nawet na sucho. Dodatkowo cechują się niską zawartością tłuszczu, małą kalorycznością. Jedna porcja naturalnych chrupek dostarcza nawet 17 % dziennego zapotrzebowania na błonnik. W przypadku smaku cynamonowo – jabłkowego jego wartość wynosi 14%. Chrupki zbożowe od Good Food polecane są osobom będącym na diecie oraz wszystkim, którzy szukają pomysłu na zdrowe i pożywne śniadanie.

Cena na półce : 3,8 – 4,4 zł
Gramatura: 150 g (5-7 porcji)
Dystrybucja: karton zbiorczy w postaci display’a (12 sztuk)