Szybki i zdrowy deser? Pudding ryżowy z porzeczką. Z pewnością Wam posmakuje.
składniki:
1 szklanka ryżu
• 1 szklanka mleka kokosowego
• 2 łyżki wanilii
• 1 łyżka miodu
• 1 łyżka mąki ziemniaczanej
• porzeczki
przyrządzanie:
Ryż ugotować z miodem, pod koniec gotowania dodać mąkę i mleko roślinne. Zmiksować na gładką masę, dodać resztę składników. Kiedy masa wystygnie, przełożyć do szklanych pojemników, dodając na wierzch świeże owoce.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















