Pyszna, szybka i zdrowa przekąska. Świetna alternatywa dla zwykłych kanapek czy sałatek - wrap z tuńczykiem i kaparami.
składniki:
- 1 płat tortilli
- 1 puszka tuńczyka w oliwie 200 g
- 1 łyżka stołowa drobno posiekanej cebuli
- 2 łyżki stołowe drobno posiekanego selera
- 1 łyżka stołowa soku z cytryny
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 3 łyżki stołowe świeżej oliwy z oliwek
- kapary
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- 3 liście sałaty rzymskiej
przyrządzanie:
-
Wymieszaj razem tuńczyka, cebulę, seler, sok z cytryny, musztardę Dijon, zioła i oliwę z oliwek, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Podgrzej tortillę na patelni.
- Nałóż wszystkie składniki na tortillę i ją złóż. Możesz także dodać ser i zapiec ją jeszcze w piekarniku.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy