Aromatyczne i ciekawe żeberka z sosie słodko- ostrym.

składniki: 
- 1,5 kg żeberek
- 3 cebule
- 3 ząbki czosnku
- ketchup
- dżem brzoskwiniowy
- przyprawa do mięs
- sos sojowy z chilli
przyrządzanie:
- Do miski wlej keczup, dżem i sos sojowy. Wsyp całą przyprawę do mięs.
- Cebule i czosnek pokrój w kostkę i wrzuć do miski. Wszystko wymieszaj.
- Do tak powstałej marynaty wrzuć żeberka. Zostaw na noc w lodówce.
- Na drugi dzień żeberka przełóż do naczynia żaroodpornego.
- Piecz godzinę w temperaturze 180 stopni C.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














