Pamiętacie? Czasy kiedy na półkach sklepowych nie było chipsów. Czasy gdy babcia kroiła ziemniaki, na cienkie talarki. Powstawał najpyszniejszy przysmak, prosty i niezapomniany. Dzisiaj zdradzamy na niego przepis. Moi drodzy oto - ziemniaczane talarki, smak dzieciństwa!
składniki:
- 3 ziemniaki
- 1 łyżki oleju
- sól
- listki szałwii
- wybrane przyprawy:
- curry
- garam masala
- papryka ostro
przyrządzanie:
- Ziemniaki umyj dokładnie i nie obieraj.
- ♥ Pokrój w cienkie talary 2-5mm.
- ♥ Przenieś na blachę pokrytą papierem do pieczenia.
- ♥ Posól, dodaj listki szałwii lub posyp ulubioną przyprawą.
- ♥ Lekko skrop olejem.
- ♥ Piecz w 200 stopniach, aż zaczną się rumienić.
SPRAWDŹ PRZEPIS NA : 6 PRZEPISÓW Z MAKARONEM >>>