Pamiętacie? Czasy kiedy na półkach sklepowych nie było chipsów. Czasy gdy babcia kroiła ziemniaki, na cienkie talarki. Powstawał najpyszniejszy przysmak, prosty i niezapomniany. Dzisiaj zdradzamy na niego przepis. Moi drodzy oto - ziemniaczane talarki, smak dzieciństwa!
składniki:
- 3 ziemniaki
- 1 łyżki oleju
- sól
- listki szałwii
- wybrane przyprawy:
- curry
- garam masala
- papryka ostro
przyrządzanie:
- Ziemniaki umyj dokładnie i nie obieraj.
- ♥ Pokrój w cienkie talary 2-5mm.
- ♥ Przenieś na blachę pokrytą papierem do pieczenia.
- ♥ Posól, dodaj listki szałwii lub posyp ulubioną przyprawą.
- ♥ Lekko skrop olejem.
- ♥ Piecz w 200 stopniach, aż zaczną się rumienić.
SPRAWDŹ PRZEPIS NA : 6 PRZEPISÓW Z MAKARONEM >>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















