Pyszny sposób na ziemniaki. Możesz je dodać do obiadu lub zjeść same jako przekąskę.
składniki:
- 12 młodych ziemniaków
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- czarny świeżo mielony pieprz
- mielona słodka czerwona papryka
- mielona ostra czerwona papryka
- suszony rozmaryn
przyrządzanie:
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić.
Ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać świeżo mielonym czarnym pieprzem, lekko jeszcze posolić, posypać dość suszoną słodką czerwoną papryką i papryką ostrą i na koniec suszonym rozmarynem. Polać lekko oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza. Piec około 25 minut.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















