Treściwe danie dla wymagających.

składniki:
- 4 plastry schabu
- opakowanie suszonych prawdziwków
- 2 cebule
- jajko
- bułka tarta
- przyprawa do mięsa
- sól, pieprz
- olej
przyrządzanie:
- Grzyby namocz w wodzie i ugotuj. następnie odcedź i drobno pokrój. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij na oleju.
- Dodaj do grzybów. Przypraw sola i pieprzem.
- Schab rozbij i natrzyj przyprawą do mięsa. Odstaw na godzinę. Na każdym plastrze schabu ułóż porcję farszu i zwiń w rulon. Zepnij wykałaczką.
- Zanurz zrazy w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej. Smaż schab na oleju około 10 minut.
- Podlej wodą i duś jeszcze około 15 minut. Podawaj z surówką i ziemniakami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














