Treściwe danie dla wymagających.
składniki:
- 4 plastry schabu
- opakowanie suszonych prawdziwków
- 2 cebule
- jajko
- bułka tarta
- przyprawa do mięsa
- sól, pieprz
- olej
przyrządzanie:
- Grzyby namocz w wodzie i ugotuj. następnie odcedź i drobno pokrój. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij na oleju.
- Dodaj do grzybów. Przypraw sola i pieprzem.
- Schab rozbij i natrzyj przyprawą do mięsa. Odstaw na godzinę. Na każdym plastrze schabu ułóż porcję farszu i zwiń w rulon. Zepnij wykałaczką.
- Zanurz zrazy w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej. Smaż schab na oleju około 10 minut.
- Podlej wodą i duś jeszcze około 15 minut. Podawaj z surówką i ziemniakami.