Idealna zupa na zimę, bo rozgrzewa, leczy przeziębienia, wzmacnia odporność. Jej intensywny smak i gładka konsystencja zapewnia niesamowite doznania kulinarne. Jeszcze nie próbowałeś? Najwyższy czas!

składniki:
- 8 ząbków czosnku
- 1 cebula
- 2 ziemniaki
- 2 l bulionu warzywnego
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz, majeranek
- pieczywo na grzanki
- oliwa z oliwek
- tarty parmezan
przyrządzanie:
1. Posiekać ząbki czosnku w cienkie plasterki, a cebulę w kostkę.
2. Smażymy składniki na maśle i wrzucamy je potem do wrzącego bulionu.
3. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę.
4. Przyprawiamy do smaku, gotujemy około pół godziny.
5. Miksujemy blenderem
6. Smażymy grzanki na patelni.
7. Zupę rozlewamy do miseczek, wrzucamy grzanki, sypiemy parmezanem.