Smaczna zupka koperkowa z mascarpone. Dla miłośników błyskawicznych obiadków.
składniki:
- pęczek koperku
- włoszczyzna
- 4 ziemniaki
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 150 g serka mascarpone
- 3 ziela angielskie
- liść laurowy
- sól, pieprz, masło
przyrządzanie:
- Z włoszczyzny gotujemy wywar w 2,5 litrach wody. W połowie gotowania dodajemy pół pęczku koperku. Kiedy wywar będzie miękki, miksujemy całość
- Następnie dodajmy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do miękkości
- Na maśle szklimy drobniutko posiekaną cebulę i czosnek. dodajemy pozostały koperek
- Całość smażymy 2 minuty i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku. Na koniec zaprawiamy serkiem mascarpone
- Podajemy z grzankami lub białym pieczywem
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














