Aksamitna. Sycąca. Zdrowa. IDEALNA!
składniki:
- 3 buraki
- 1 ziemniak
- 1 łyżeczka tartego imbiru
- sól
- pieprz
- 3 łyżki śmietany 18%
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki natki pietruszki
- 1 łyżeczka gorczycy
przyrządzanie:
W garnku o grubym dnie rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wrzucamy gorczycę i imbir i podsmażamy, aż zacznie intensywnie pachnieć. Dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i buraki i zalewamy wodą, odrobinę ponad poziom warzyw. Gotujemy pod przykryciem około 30 minut. Gdy warzywa zmiękną, całość miksujemy na gładki krem. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















