Prosta zupa, która dostarczy mnóstwo białka roślinnego. Pyszna potrawa dla wegan i zwolenników lekkich smaków. Poznaj przepis na zupę krem z ciecierzycy i pora.

składniki:
- 1 i 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
- mały por
- masło
- 2 ząbki czosnku
- 700 ml bulionu z warzyw
- przyprawy
- śmietana
przyrządzanie:
W rondlu roztop masło, dodaj pora i rozgnieciony czosnek. Podgrzewaj przez kilka minut. Podgrzej bulion, dodaj ciecierzycę i pora. Całość gotuj jeszcze przez 10 minut. Zmiksuj, dopraw i podawaj ze śmietaną 18%.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














