Marchewkowa zupa z dodatkiem ziemniaków oraz pietruszki. Przygotujesz ją bardzo szybko. Możesz zabielić śmietaną lub pozostawić w wersji bez śmietany. Idealnie pasują do niej grzanki czosnkowe.

składniki:
- 4 średnie marchewki
- 2 ziemniaki
- 1 pietruszka korzeń
- bulion z warzyw około 4 szklanki
- szczypta kardamonu oraz curry
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki kroję na kawałki i zalewam bulionem. Gotuję 20 minut.
- Dodaję przyprawy.
- Całość miksuje za pomocą blendera.
- Dodaję śmietanę i znów miksuję.
- Doprawiam solą i pieprzem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














