Kolejny przepis z dynią w roli głównej. Tym razem nasza specjalność, idealna na pogodę w kratkę i pierwsze jesienne chłody. Rozgrzewający imbir i świeży rozmaryn w połączeniu z dynią i czosnkiem, to prawdziwy zastrzyk naturalnych antybiotyków. Zobaczcie, jak zrobić zupę krem z pieczonej dyni.

składniki:
- 1 mała dynia
- bulion z warzyw - 1 litr
- 3 cm kawałek świeżego imbiru
- 1 małą cebula
- 2 ząbki czosnku
- przyprawy: sól, pieprz, suszony lub świeży rozmaryn, odrobina słodkiej papryczki w proszku
- oliwa z oliwek
- śmietana do zup
- grzanki
przyrządzanie:
- Dynię przygotowuję w TEN sposób
- Następnie podgrzewam BULION z warzyw.
- Kolejny krok to starcie imbiru na małych oczkach tarki.
- Teraz podsmażam na patelni cebulę oraz czosnek.
- Wszystkie składniki łącze ze sobą, gotuje w gorącym bulionie przez około 5 minut.
- Doprawiam, dodaje śmietanę i miksuję.
- Podaje z grzankami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














