Zupa- krem z warzyw, ryby i białego wina. Niesamowicie aromatyczna!
składniki:
- 0,5 ryby białej np. dorsz, pstrąg
- 2 duże marchewki
- 1 pietruszka korzeń
- 2 ziemniaki
- kawałek selera
- kawałek pora
- sok z połówki cytryny
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 100 ml białego wina, wytrawnego
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, liść laurowy
przyrządzanie:
- Warzywa obieramy i gotujemy do miękkości
- Na 5 minut przed końcem, wrzucamy rybę
- Odcedzamy wywar, wyjmujemy rybę, a resztę składników miksujemy, po czym znów zalewamy wywarem i ponownie wstawiamy na ogień
- Dodajemy wino, koncentrat, sok z cytryny, przyprawy, czosnek, rozdrobnioną na kawałki rybę
- Zostawiamy na 5 minut na małym ogniu
- Zupę podajemy z grzankami lub bagietką
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














