Doda energii, uzupełni niedobór witamin, porządnie rozgrzeję. Zupa krem z ziemniaków plus imbir to nasz zdecydowany HIT tej jesieni. Dzielimy się z Wami sprawdzonym przepisem.

składniki:
- 1 litru bulionu z WARZYW
- 2 średnie ziemniaki
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 cebuli
- garść świeżej pietruszki
- kawałek imbiru
- przyprawy: kardamon, imbir w proszku, pieprz, sól, kurkuma.
- śmietana
- grzanki
przyrządzanie:
- bulion podgrzewamy.
- w tym czasie ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie.
- w misce blendera siekamy czosnek, pietruszkę, cebulę, imbir, dodajemy ugotowane ziemniaki, oraz chochlę gorącego wywaru. Blendujemy przez kilka minut. Dodajemy przyprawy.
- Wlewamy mix do zupy i całość gotujemy przez 5 minut.
- Śmietanę hartujemy. Wlewamy do zupy, mieszamy.
- Podajemy z grzankami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














