Często słyszeliśmy od naszej mamy lub cudownej babci odpowiedź na pytanie Jaką zupę robisz. Odpowiedź NIC, kojarzyła nam się z brakiem jedzenia. Czy tak jest naprawdę? Poznaj przepis kulinarny na Zupę Nic
Składniki przepisu kulinarnego:
- 1 l mleka
- 4 jajka
- ½ laski
- 120 g cukru pudru
- ¼ łyżeczka cynamonu
Wykonanie przepisu kulinarnego:
- Jajka umyć i sparzyć wrzątkiem. Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka i 80 g cukru na sztywną pianę. Dodać cynamon i wymieszać
- Mleko gotować z wanilią przez 5 minut i wanilię usunąć. Łyżką nabierać ubitą pianę i kłaść na gotujące się mleko. Pianki z białek gotować po 2 minuty z obu stron i wyjąć na talerze.
- Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem i wlewać do zdjętego z ognia, gorącego mleka, podgrzewać ubijając przez 5 minut.
- Gdy zupa zgęstnieje, przelać ją na talerze i ułożyć na niej pianki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













