Ta zupa zawiera najważniejsze minerały, których potrzebuje Twój organizm. Oto zupa szparagowa z dodatkiem kurkumy.

składniki:
- pęczek szparagów zielonych
- 2 szklanki bulionu
- 1 łyżka masła
- cebula
- 4 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 4 cm imbiru startego na tarce
- Szczypta gałki muszkatołowej
- sól i pieprz
- natka pietruszki
przyrządzanie:
Umyj szparagi i odetnij twarde końcówki. Pokrój na 2-3 cm kawałki.
W garnku rozpuść masło, podsmaż cebulkę i posiekany czosnek.
Dodaj pokrojone szparagi, kmin rzymski oraz imbir. Całość podsmaż ok. 3 minut na wolnym ogniu.
Wlej gorącą wodę lub bulion z warzyw. Gotuj tak długo, aż szparagi staną się całkiem miękkie. B
Całość zmiksuj na krem.
Dodaj gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku.