Na talerzu zrobiło się zielono. Smaczna i prosta w przygotowaniu zupa - doda energii kolorem, zaskoczy składnikami i nie tuczy. Dzisiaj mamy dla Was przepis na zupę - krem ze szpinaku i jajka. Możecie całość zmiksować, lub zrobić dokładnie tak jak w przepisie. Jedno jest pewne - będzie zdrowo i pysznie!
składniki: 
50 dag szpinaku
1/2 cebuli
ziemniak ugotowany
ząbek czosnku
500 ml bulionu z warzyw
żółtko
sok z 1/4 cytryny
2 łyżki szklanki śmietany do zup
3 łyżki masła
sól, pieprz, gałka muszkatułowa
przyrządzanie:
- Szpinak obrać, usunąć łodygi. Dusić na patelni.
 - Masło i czosnek podsmażyć.Dodać ugotowany ziemniak.
 - Całosć zalać bulionem i przez chwilę gotować.
 - Zółtko, połączyć z przyprawami i cytrynowym sokiem. Połączyć z zupą.
 - Do zupy wlać następnie śmietanę.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















