Zupa łatwa w przygotowaniu a do tego zdrowa.

składniki:
- 2 udka z kurczaka
- kawałek kiełbasy
- 2,5 litra wody
- 300 dag kapusty kiszonej
- 3 duże ziemniaki
- włoszczyzna
- natka pietruszki
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
- liść laurowy
- ziele angielskie
- szczypta cukru
przyrządzanie:
- Włoszczyznę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, następnie zagotuj w wywarze z udka i kiełbasą. Kiszoną kapustę poszatkuj.
- Gdy warzywa będą już prawie gotowe, dodaj kapustę, koncentrat i przyprawy do smaku.
- Podawaj posypaną natką i ze świeżym pieczywem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














