Rozgrzewająca, aksamitna i pobudzająca zmysły zupa? Oto przepis idealny na jesienną chandrę czy przeziębienie. Koniecznie wypróbujcie.

składniki:
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- 250 g marchewki
- 1 pietruszka
- 1 łyżka drobno startego imbiru
- 1/2 łyżeczki startej skórki z pomarańczy
- 300 ml bulionu jarzynowego
- 60 ml płynnej śmietanki 18%
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














