Bardzo ciekawa zupa- warto wypróbować.

składniki: 
- bakłażan
- marchew
- pietruszka
- cebula
- 600 ml bulionu
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki świeżych listków tymianku
- 1/4 łyżki kolendry
- jogurt
- olej
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Marchew, bakłażan i pietruszkę pokrój w kostkę a cebulę i czosnek na ćwiartki.
- Bakłażan posól i odłóż po czym obmyj go i osusz.
- Wszystkie warzywa piecz 40 minut w temperaturze 200 stopni w naczyniu żaroodpornym skropione olejem.
- Po pieczeniu miąższ bakłażana umieść go w garnku wraz z resztą warzyw. Zalej całość bulionem i gotuj jeszcze chwilę. Dopraw kolendrą i tymiankiem.
- Zupę zmiksuj i dopraw.
- Dodaj jogurt i jeszcze raz podgrzej.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














