Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Masło czosnkowe na grilla

Masło czosnkowe na grilla

Wykwintna tarta serowa

Wykwintna tarta serowa

Tarta z brokułem i serem pleśniowym

Tarta z brokułem i serem pleśniowym

Sałatka z jarmużem, ciecierzycą i kozim serem

Sałatka z jarmużem, ciecierzycą i kozim serem

Kasza pęczak z warzywami z patelni

Kasza pęczak z warzywami z patelni

Pierś z kaczki w sosie z owocami leśnymi

Pierś z kaczki w sosie z owocami leśnymi

5 najlepszych chłodników na LATO

5 najlepszych chłodników na LATO

Kawa mrożona z mlekiem skondensowanym

Kawa mrożona z mlekiem skondensowanym

Truskawkowe smoothie z awokado i nasionami

Truskawkowe smoothie z awokado i nasionami

Domowa granola w 25 minut

Domowa granola w 25 minut

Bób z bazylią i czosnkiem

Bób z bazylią i czosnkiem

Babeczki z czerwonymi porzeczkami i miętą

Babeczki z czerwonymi porzeczkami i miętą

Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem

Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem

Zupa ze świeżych pomidorów i jej zalety

Zupa ze świeżych pomidorów i jej zalety

Młode ziemniaki z koperkiem, solą gruboziarnistą i kefirem

Młode ziemniaki z koperkiem, solą gruboziarnistą i kefirem

Ziemniaki pieczone w folii – idealne na grilla

Ziemniaki pieczone w folii – idealne na grilla

Banalne ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe należy do naszych ulubieńców. Zajadamy się nim przez cały rok. Można zrobić je dosłownie o każdej porze i zawsze wychodzi. 

składniki:

  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • pół szklanki kwaśnej śmietany 18%
  • 5 łyżek soku z cytryny
  • skórka z 2 cytryn
  • 6 łyżek roztopionego i przestudzonego masła

przyrządzanie:

ZOBACZ WYKONANIE >>>

 

loading...