To idealny deser na lato! Krucha beza z delikatnym serkiem mascarpone i kwaśnymi malinami. Masz gości w weekend? Zaskocz ich tym niepowtarzalnym deserem.
składniki:
- 3 białka
- 250g serka mascarpone
- 100ml kremówki
- 4 łyżki
- maliny
- mięta do ozdoby
przyrządzanie:
1. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy łyżkę cukru pudru.
2. Na pergaminie za pomocą szprycy wykładamy białka w kształcie okręgów.
3. Suszymy bezy w temperaturze 120 stopni ok. półtorej godziny.
4. Kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem na sztywno i dodajemy delikatnie serek mascarpone.
5. Wyciskamy krem na bezy, przykrywamy drugą bezą i ozdabiamy malinami i miętą.
6. Gotowe torciki bezowe wkładamy na 30 min do lodówki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














