Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Naleśniki orkiszowe z sosem truskawkowym i serem

Naleśniki orkiszowe z sosem truskawkowym i serem

Łosoś pieczony z pomidorkami cherry

Łosoś pieczony z pomidorkami cherry

Dressing miodowy do sałatki

Dressing miodowy do sałatki

Placuszki z ryby po tajsku

Placuszki z ryby po tajsku

Warzywa duszone w sosie z orzeszków ziemnych

Warzywa duszone w sosie z orzeszków ziemnych

Chrupiące gofry z masłem orzechowym

Chrupiące gofry z masłem orzechowym

Jabłka pieczone z kozim serem i orzechami

Jabłka pieczone z kozim serem i orzechami

Jogurtowy koktajl z ogórkiem i miętą

Jogurtowy koktajl z ogórkiem i miętą

Zupa ogórkowa z bazylią

Zupa ogórkowa z bazylią

10 pomysłów na ROŚLINY W KUCHNI

10 pomysłów na ROŚLINY W KUCHNI

Kremowa zupa z jarmużem i fetą

Kremowa zupa z jarmużem i fetą

Rosół z pulpetami z mięsa mielonego

Rosół z pulpetami z mięsa mielonego

Szarlotka z masą budyniową

Szarlotka z masą budyniową

Soczysta zapiekanka serowa z ziemniakami, kurkami i pomidorkami

Soczysta zapiekanka serowa z ziemniakami, kurkami i pomidorkami

Zapiekanka z puree ziemniaczanym, mięsem mielonym i marchewką

Zapiekanka z puree ziemniaczanym, mięsem mielonym i marchewką

Carpaccio z łososia

Carpaccio z łososia

Biała kapusta z papryką

Niecodzienne, wywodzące się z kuchni węgierskiej, połączenie kapusty i papryki doskonale nadające się jako dodatek lub lekkie danie główne.

przepis z kuchni: węgierskiej

czas: 60 minut

liczba porcji: 4

składniki:
mała główka białej kapusty
2 czerwone papryki
1 papryczka pepperoni
2 łyżki sproszkowanej słodkiej papryki
szczypta sproszkowanego chilli
1 litra soku jabłkowego
2 łyżki masła
cztery łyżki śmietany

przyrządzanie:

Kapustę oczyścić i cienko poszatkować. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić ją w drobną kostkę. Pepperoni oczyścić z nasion i drobno posiekać, a następnie wraz z papryką podsmażyć chwilkę na maśle. Dodać poszatkowaną kapustę, przyprawy i sos jabłkowy. Wymieszać. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 45 minut. Nieco ostudzić i dodać śmietanę.

uwagi:
Wspaniale smakuje z kluskami z ziemniaków lub z makaronem. W celu uzyskania bardziej wykwintnego smaku można dodać na początku duszenia ok. 1/3 szklanki białego wytrawnego wina.

loading...