Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Jak upiec paprykę?

Jak upiec paprykę?

DIP z mango i awokado

DIP z mango i awokado

Ziemniaczana zapiekanka z cebulką pod serową pierzynką

Ziemniaczana zapiekanka z cebulką pod serową pierzynką

Zielony koktajl z mega dawką witamin

Zielony koktajl z mega dawką witamin

PINCHOS z kozim serem i pomidorem – HISZPAŃSKIE TAPAS

PINCHOS z kozim serem i pomidorem – HISZPAŃSKIE TAPAS

Tradycyjne WŁOSKIE tiramisu

Tradycyjne WŁOSKIE tiramisu

Przepis na GAZPACHO z Andaluzji

Przepis na GAZPACHO z Andaluzji

10 POMYSŁÓW NA ŚNIADANIE

10 POMYSŁÓW NA ŚNIADANIE

Sałatka z edamame

Sałatka z edamame

Kreatywne SZTUCZKI w kuchni, dzięki którym zaoszczędzisz mnóstwo czasu

Kreatywne SZTUCZKI w kuchni, dzięki którym zaoszczędzisz mnóstwo czasu

Pasta z awokado na słodko, którą można również użyć jako maseczkę do twarzy

Pasta z awokado na słodko, którą można również użyć jako maseczkę do twarzy

PŁYTKI nad zlewem – 10 najlepszych pomysłów

PŁYTKI nad zlewem – 10 najlepszych pomysłów

Zupa paprykowa z prażonym słonecznikiem

Zupa paprykowa z prażonym słonecznikiem

Koktajl z gotowaną marchewką

Koktajl z gotowaną marchewką

10 pomysłów na kuchenne dekoracje, które wykonacie samodzielnie!

10 pomysłów na kuchenne dekoracje, które wykonacie samodzielnie!

Tarta z malinami i serkiem mascarpone

Tarta z malinami i serkiem mascarpone

Brownie czekoladowe – 0 grama CUKRU!

Właśnie przeszliście na przedwakacyjną dietę, ale nie chcecie rezygnować ze swojej ulubionej czekolady? Mamy dla was kompromis - ciasto czekoladowe, które nie zawiera ani grama cukru. Jest dietetyczne, a przy tym nadal niezwykle pyszne. 

składniki:

  • 110 g masła
  • 75 g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej
  • 170 g suszonych daktyli (miękkich i klejących)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 70 g kakao
  • 70 ml mleka
  • 2 duże jajka
  • 80 g orzechów włoskich, z grubsza posiekanych

przyrządzanie:

  1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

     

  2. Masło roztopić, przestudzić. W misie malaksera umieścić daktyle i drobno posiekać. Dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, kakao, mleko, jajka i zmiksować do połączenia się składników (nie za długo). Dodać  masło i zmiksować. Dodać orzechy włoskie.

     

  3. Formę o wymiarach 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto, równo rozprowadzić.

     

  4. Piec w temperaturze 170ºC (piekłam z termoobiegiem) przez około 20 minut. Ciasto sprawdzane patyczkiem nie powinno być surowe, ale może być oblepione ciastem. Wyjąć, wystudzić, pokroić na 9 kwadratów.

ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy

loading...