Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Zapiekanka ziemniaczana z kaparami i miruną

Zapiekanka ziemniaczana z kaparami i miruną

Jak przyrządzić rybę bez panierki?

Jak przyrządzić rybę bez panierki?

Brokuł z czosnkiem i czarnuszką

Brokuł z czosnkiem i czarnuszką

Koktajl dla anemików – z dodatkiem suszonych owoców, bogatych w żelazo

Koktajl dla anemików – z dodatkiem suszonych owoców, bogatych w żelazo

Śniadaniowe inspiracje na zdrowy posiłek z owocami 🍉🥝🍓

Śniadaniowe inspiracje na zdrowy posiłek z owocami 🍉🥝🍓

Przegląd książek o diecie i zdrowym odżywianiu

Przegląd książek o diecie i zdrowym odżywianiu

Stos amerykańskich naleśników przekładanych serkiem waniliowym i miodem

Stos amerykańskich naleśników przekładanych serkiem waniliowym i miodem

Z okazji Dnia Mamy – 10 pysznych i pięknie wyglądających ŚNIADAŃ

Z okazji Dnia Mamy – 10 pysznych i pięknie wyglądających ŚNIADAŃ

Tradycyjne babeczki z malinami i truskawkami

Tradycyjne babeczki z malinami i truskawkami

Jak ugotować brukselkę, aby nie była gorzka?

Jak ugotować brukselkę, aby nie była gorzka?

KREWETKI – 10 przepisów na zupy i drugie dania

KREWETKI – 10 przepisów na zupy i drugie dania

8 świetnych pomysłów na SZPARAGI

8 świetnych pomysłów na SZPARAGI

Zupa krem KREWETKOWY

Zupa krem KREWETKOWY

Jak ugotować ryż na sypko

Jak ugotować ryż na sypko

Owoce w czekoladzie

Owoce w czekoladzie

Smoothie ze świeżych truskawek i awokado

Smoothie ze świeżych truskawek i awokado

BULGOGI – grillowana wołowina

Bulgogi to tradycyjny przepis kuchni koreańskiej. To grillowana wołowina w aromatycznej marynacie na bazie sosu sojowego. Warto spróbować! 

składniki:

  • 400 g dobrej jakości wołowiny (np. rumsztyk, polędwica)*
  • olej do smażenia (np. sezamowy)
  • ½ średniej marchewki, pokrojonej w grubą zapałkę
  • ½ średniej cebuli, pokrojonej w grubsze piórka
  • 4-5 zielonych cebulek, biała część w całości, zielona posiekana
  • prażony sezam, do posypania
marynata:
  • 4 łyżki (60 ml) sosu sojowego
  • ½ szklanki (125 ml) wody
  • 4 łyżeczki (20 m) oleju sezamowego
  • 2½ łyżki (35 g) cukru
  • 3 łyżki zielonej cebulki lub pora, tylko biała część, drobno posiekana
  • 2 łyżki drobno posiekanego czosnku (4 duże ząbki)
  • 2 łyżki cebuli, drobno posiekanej
  • ⅛ łyżeczki czarnego pieprzu, świeżo zmielonego

przyrządzanie:

Sprawdź przepis na następnej stronie!

loading...