Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Marynata do żeberek według Magdy Gessler

Marynata do żeberek według Magdy Gessler

Śniadaniowe bajgle

Śniadaniowe bajgle

10 rzeczy, które POWINNO SIĘ jadać na ŚNIADANIE!

10 rzeczy, które POWINNO SIĘ jadać na ŚNIADANIE!

Proste ciasto z brzoskwiniami & truskawkami

Proste ciasto z brzoskwiniami & truskawkami

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Sałatka z arbuzem, ogórkiem i serem kozim

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Sałatka z arbuzem, ogórkiem i serem kozim

Ciasteczka wegańskie- tylko 2 składniki

Ciasteczka wegańskie- tylko 2 składniki

Lemoniada z mango

Lemoniada z mango

🍓 14 pomysłów na desery z TRUSKAWEK

🍓 14 pomysłów na desery z TRUSKAWEK

Sycąca zupa z SOCZEWICY

Sycąca zupa z SOCZEWICY

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Pizza z arbuza plus owocowe dodatki

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Pizza z arbuza plus owocowe dodatki

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Koktajl z arbuza i melona

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Koktajl z arbuza i melona

Acai bowls- porcja witamin na śniadanie! HIT

Acai bowls- porcja witamin na śniadanie! HIT

Chicken Tetrazzin- zapiekanka z kurczakiem, makaronem spaghetti

Chicken Tetrazzin- zapiekanka z kurczakiem, makaronem spaghetti

Brukselka z piekarnika

Brukselka z piekarnika

Hush Brown Casserole- starte i zasmażone ziemniaki

Hush Brown Casserole- starte i zasmażone ziemniaki

Zupa krem z ciecierzycy i pora

Zupa krem z ciecierzycy i pora

Ciasto włoskie

Bardzo smaczne ciasto z łatwo dostępnych składników, które po prostu nie może się nie udać.

przepis z kuchni: włoskiej

czas: Przygotowanie: 30 min + pieczenie ok. 30 min

składniki:
10 dużych kwaśnych jabłek
1 i 1/2 szklanki cukru
2 szklanki mąki
3 jaja
3/4 szklanki oleju
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 łyżki cukru waniliowego
pół szklanki rodzynek i orzechów włoskich
2 łyżki wody

przyrządzanie:

Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę wielkości 1cm. Posypać cukrem, przykryć i odstawić na ok. 30 min.
Przygotować ciasto, mieszając mąkę z jajkami, olejem, sodą, cukrem waniliowym i wodą. Następnie masę wymieszać z jabłkami oraz połową szklanki bakalii. Wylać na wysmarowaną tłuszczem blachę (może być to też tortownica). Piec około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. 

uwagi:
Smak tego pysznego ciasta dodatkowo zyska, jeśli dodamy do niego płaską łyżeczkę cynamonu.

loading...