Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Tiramisu z truskawkami

Tiramisu z truskawkami

Tagliatelle z łososiem i serem pleśniowym

Tagliatelle z łososiem i serem pleśniowym

Babeczki marchewkowe

Babeczki marchewkowe

Lemoniada mocno cytrynowa

Lemoniada mocno cytrynowa

Risotto z grzybami

Risotto z grzybami

Ciasto MOCNO CZEKOLADOWE

Ciasto MOCNO CZEKOLADOWE

Cudowne babeczki z owocami na Dzień Mamy!

Cudowne babeczki z owocami na Dzień Mamy!

Pieczone krewetki w sosie cytrynowo-pietruszkowym

Pieczone krewetki w sosie cytrynowo-pietruszkowym

Naleśniki z nutellą, serkiem mascarpone i herbatnikami!

Naleśniki z nutellą, serkiem mascarpone i herbatnikami!

Domowy sorbet malinowy

Domowy sorbet malinowy

Jak zrobić guacamole?

Jak zrobić guacamole?

Domowe lody brzoskwiniowe

Domowe lody brzoskwiniowe

Aromatyczny sos pieczarkowy do makaronu

Aromatyczny sos pieczarkowy do makaronu

Tosty francuskie

Tosty francuskie

Domowe bułeczki z cebulką

Domowe bułeczki z cebulką

Oczyść się na wiosnę! DETOX DRINK

Oczyść się na wiosnę! DETOX DRINK

Cydr

Napój alkoholowy mający swoich zagorzałych fanów, produkowany na bazie przefermentowanych dojrzałych jabłek.

Cydr produkuje się dzięki fermentacji jabłek, jednak bez najmniejszej domieszki cukru. Przed rozlaniem do butelek i beczek jest klarowany. Zawiera od 4 do 7 % alkoholu i charakteryzuje się łagodnym, lekko słodkim smakiem. Jego gazowana wersja jest doskonałym środkiem orzeźwiającym na upały.


Cydr jest bardzo popularny we Irlandii, Wielkiej Brytanii, Belgii i Francji. Ma też swoich wiernych miłosników na Litwie, Łotwie i Estonii.


W Stanach Zjednoczonych cydrem nazywa się bezalkoholowy napój jabłkowy…

Podobne artykuły

Jeden komentarz

  1. cydr
    4 września 2007 at 19:41 Odpowiedz

    jaki kurwa cydr, pisze sie cedr

Zostaw komentarz.

*