Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Popularny sernik FALE DUNAJU

Popularny sernik FALE DUNAJU

Domowy torcik z truskawkami

Domowy torcik z truskawkami

Prosty przepis na MOSKOLE

Prosty przepis na MOSKOLE

Kotlet szwajcarski – prosty przepis

Kotlet szwajcarski – prosty przepis

FIT lody z herbatą matcha!

FIT lody z herbatą matcha!

Pierś kurczaka w panierce z krakersów

Pierś kurczaka w panierce z krakersów

10 produktów, które POWINNIŚCIE jadać na śniadanie!

10 produktów, które POWINNIŚCIE jadać na śniadanie!

Mus truskawkowy z wodą kokosową

Mus truskawkowy z wodą kokosową

Sałatka z makrelą i kaszą gryczaną

Sałatka z makrelą i kaszą gryczaną

5 produktów, które często UCZULAJĄ

5 produktów, które często UCZULAJĄ

Jak zrobić bulion z warzyw?

Jak zrobić bulion z warzyw?

Zupa krem z pieczonych ziemniaków i czerwonej papryki

Zupa krem z pieczonych ziemniaków i czerwonej papryki

Cynamonowe zawijaski

Cynamonowe zawijaski

MIĘTOWY sernik na zimno

MIĘTOWY sernik na zimno

Szybkie ciasto z czerwonej fasoli

Szybkie ciasto z czerwonej fasoli

Najprostszy przepis na FRYTKI Z SELERA

Najprostszy przepis na FRYTKI Z SELERA

Cydr

Napój alkoholowy mający swoich zagorzałych fanów, produkowany na bazie przefermentowanych dojrzałych jabłek.

Cydr produkuje się dzięki fermentacji jabłek, jednak bez najmniejszej domieszki cukru. Przed rozlaniem do butelek i beczek jest klarowany. Zawiera od 4 do 7 % alkoholu i charakteryzuje się łagodnym, lekko słodkim smakiem. Jego gazowana wersja jest doskonałym środkiem orzeźwiającym na upały.


Cydr jest bardzo popularny we Irlandii, Wielkiej Brytanii, Belgii i Francji. Ma też swoich wiernych miłosników na Litwie, Łotwie i Estonii.


W Stanach Zjednoczonych cydrem nazywa się bezalkoholowy napój jabłkowy…

loading...

Jeden komentarz

  1. cydr
    4 września 2007 at 19:41 Odpowiedz

    jaki kurwa cydr, pisze sie cedr

Zostaw komentarz.

*