Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Pikantne tacos wegetariańskie

Pikantne tacos wegetariańskie

DIETA PALEO: nowy skuteczny sposób na schudnięcie?

DIETA PALEO: nowy skuteczny sposób na schudnięcie?

7 zdrowych przekąsek, przez które NIE PRZYTYJESZ!

7 zdrowych przekąsek, przez które NIE PRZYTYJESZ!

Smoothie bananowe z mlekiem kokosowym

Smoothie bananowe z mlekiem kokosowym

Bakłażan i cukinia zapiekane w sosie pomidorowym i serze

Bakłażan i cukinia zapiekane w sosie pomidorowym i serze

Zdrowa surówka z marchewką i kiełkami

Zdrowa surówka z marchewką i kiełkami

7 nietypowych pomysłów na wykorzystanie w daniach FIG!

7 nietypowych pomysłów na wykorzystanie w daniach FIG!

Świetne kanapki z twarożkiem i figami!

Świetne kanapki z twarożkiem i figami!

Zapiekanka z makaronu i sera pleśniowego

Zapiekanka z makaronu i sera pleśniowego

Ziemniaki nadziewane czterema serami

Ziemniaki nadziewane czterema serami

Domowy sos AIOLI

Domowy sos AIOLI

Czekoladowe brownie z kaszy jaglanej

Czekoladowe brownie z kaszy jaglanej

Koktail marchewkowy z dodatkiem curry

Koktail marchewkowy z dodatkiem curry

Spaghetti z sosem groszkowym

Spaghetti z sosem groszkowym

Rabarbarowe muffiny

Rabarbarowe muffiny

Domowe lody kokosowe

Domowe lody kokosowe

Cydr

Napój alkoholowy mający swoich zagorzałych fanów, produkowany na bazie przefermentowanych dojrzałych jabłek.

Cydr produkuje się dzięki fermentacji jabłek, jednak bez najmniejszej domieszki cukru. Przed rozlaniem do butelek i beczek jest klarowany. Zawiera od 4 do 7 % alkoholu i charakteryzuje się łagodnym, lekko słodkim smakiem. Jego gazowana wersja jest doskonałym środkiem orzeźwiającym na upały.


Cydr jest bardzo popularny we Irlandii, Wielkiej Brytanii, Belgii i Francji. Ma też swoich wiernych miłosników na Litwie, Łotwie i Estonii.


W Stanach Zjednoczonych cydrem nazywa się bezalkoholowy napój jabłkowy…

loading...