Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Truskawkowy milkshake

Truskawkowy milkshake

Risotto z cukinią

Risotto z cukinią

Grzane piwo z mandarynkami i miodem

Grzane piwo z mandarynkami i miodem

Domowe brownie z orzechami

Domowe brownie z orzechami

Kruche ciasteczka kakaowe

Kruche ciasteczka kakaowe

Smażony ryż na ostro z brokułami

Smażony ryż na ostro z brokułami

Zapiekanka ziemniaczana w sosie śmietanowym

Zapiekanka ziemniaczana w sosie śmietanowym

Zupa krem z suszonych pomidorków z serkiem śmietankowym

Zupa krem z suszonych pomidorków z serkiem śmietankowym

Dyniowe pączki z dziurką

Dyniowe pączki z dziurką

Pasztet z łososia

Pasztet z łososia

Aromatyczne ziołowe grzanki domowej roboty

Aromatyczne ziołowe grzanki domowej roboty

Prosty przepis na pszenne bułeczki

Prosty przepis na pszenne bułeczki

Sos ziołowo-czosnkowy

Sos ziołowo-czosnkowy

Bitki wołowe w pomarańczach

Bitki wołowe w pomarańczach

Wegetariańskie kotlety z kaszy jaglanej

Wegetariańskie kotlety z kaszy jaglanej

Orzeźwiająca lemoniada

Orzeźwiająca lemoniada

Cydr

Napój alkoholowy mający swoich zagorzałych fanów, produkowany na bazie przefermentowanych dojrzałych jabłek.

Cydr produkuje się dzięki fermentacji jabłek, jednak bez najmniejszej domieszki cukru. Przed rozlaniem do butelek i beczek jest klarowany. Zawiera od 4 do 7 % alkoholu i charakteryzuje się łagodnym, lekko słodkim smakiem. Jego gazowana wersja jest doskonałym środkiem orzeźwiającym na upały.


Cydr jest bardzo popularny we Irlandii, Wielkiej Brytanii, Belgii i Francji. Ma też swoich wiernych miłosników na Litwie, Łotwie i Estonii.


W Stanach Zjednoczonych cydrem nazywa się bezalkoholowy napój jabłkowy…

Podobne artykuły

Jeden komentarz

  1. cydr
    4 września 2007 at 19:41 Odpowiedz

    jaki kurwa cydr, pisze sie cedr

Zostaw komentarz.

*