Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Włoska sałatka z kurczakiem

Włoska sałatka z kurczakiem

Tadycyjne bazyliowe pesto

Tadycyjne bazyliowe pesto

Lekka sałatka ryżowa

Lekka sałatka ryżowa

Słodziutka zupa cebulowa

Słodziutka zupa cebulowa

Chipsy z buraków – samo zdrowie!

Chipsy z buraków – samo zdrowie!

Kremowe smoothie truskawkowo-kokosowe

Kremowe smoothie truskawkowo-kokosowe

Kanapki z pastą z zielonego groszku

Kanapki z pastą z zielonego groszku

Glazurowana marchew

Glazurowana marchew

Egzotyczna sałatka z dorszem na słodko

Egzotyczna sałatka z dorszem na słodko

Pierś z kurczaka z mozzarellą i z pomidorami

Pierś z kurczaka z mozzarellą i z pomidorami

Pasta serowo – tuńczykowa z lubczykiem

Pasta serowo – tuńczykowa z lubczykiem

Nietypowy obiad: papaja na słono

Nietypowy obiad: papaja na słono

Szybkie i smaczne ciasto jogurtowe

Szybkie i smaczne ciasto jogurtowe

Makaron stir fry z kurczakiem

Makaron stir fry z kurczakiem

Domowe masło orzechowe z białą czekoladą

Domowe masło orzechowe z białą czekoladą

Tosty francuskie na słodko

Tosty francuskie na słodko

Cydr

Napój alkoholowy mający swoich zagorzałych fanów, produkowany na bazie przefermentowanych dojrzałych jabłek.

Cydr produkuje się dzięki fermentacji jabłek, jednak bez najmniejszej domieszki cukru. Przed rozlaniem do butelek i beczek jest klarowany. Zawiera od 4 do 7 % alkoholu i charakteryzuje się łagodnym, lekko słodkim smakiem. Jego gazowana wersja jest doskonałym środkiem orzeźwiającym na upały.


Cydr jest bardzo popularny we Irlandii, Wielkiej Brytanii, Belgii i Francji. Ma też swoich wiernych miłosników na Litwie, Łotwie i Estonii.


W Stanach Zjednoczonych cydrem nazywa się bezalkoholowy napój jabłkowy…

Podobne artykuły

Jeden komentarz

  1. cydr
    4 września 2007 at 19:41 Odpowiedz

    jaki kurwa cydr, pisze sie cedr

Zostaw komentarz.

*