Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Jak zrobić domowe lody truskawkowe?

Jak zrobić domowe lody truskawkowe?

6 korzyści z jedzenia czereśni!

6 korzyści z jedzenia czereśni!

7 naturalnych antybiotyków

7 naturalnych antybiotyków

Domowy sok z kiwi i pomarańczy

Domowy sok z kiwi i pomarańczy

Nietypowa zupa KASZTANOWA

Nietypowa zupa KASZTANOWA

7 produktów, które pomogą ci schudnąć!

7 produktów, które pomogą ci schudnąć!

10 produktów, których nie wolno jeść przed snem!

10 produktów, których nie wolno jeść przed snem!

Zupa krem z brokuł

Zupa krem z brokuł

10 produktów, które doskonale oczyszczają wątrobę

10 produktów, które doskonale oczyszczają wątrobę

Domowa pizza pieczona na kamieniu

Domowa pizza pieczona na kamieniu

10 najdroższych produktów spożywczych na świecie!

10 najdroższych produktów spożywczych na świecie!

Jak zrobić truskawkowego shake jak z McDonald`sa?

Jak zrobić truskawkowego shake jak z McDonald`sa?

Bób z sezamem

Bób z sezamem

10 owoców, które zawierają najwięcej wody

10 owoców, które zawierają najwięcej wody

Beza z malinami i serkiem mascarpone

Beza z malinami i serkiem mascarpone

Śródziemnomorska zupa krem z oliwek

Śródziemnomorska zupa krem z oliwek

Cydr

Napój alkoholowy mający swoich zagorzałych fanów, produkowany na bazie przefermentowanych dojrzałych jabłek.

Cydr produkuje się dzięki fermentacji jabłek, jednak bez najmniejszej domieszki cukru. Przed rozlaniem do butelek i beczek jest klarowany. Zawiera od 4 do 7 % alkoholu i charakteryzuje się łagodnym, lekko słodkim smakiem. Jego gazowana wersja jest doskonałym środkiem orzeźwiającym na upały.


Cydr jest bardzo popularny we Irlandii, Wielkiej Brytanii, Belgii i Francji. Ma też swoich wiernych miłosników na Litwie, Łotwie i Estonii.


W Stanach Zjednoczonych cydrem nazywa się bezalkoholowy napój jabłkowy…

Podobne artykuły

Jeden komentarz

  1. cydr
    4 września 2007 at 19:41 Odpowiedz

    jaki kurwa cydr, pisze sie cedr

Zostaw komentarz.

*