Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Devolay z serem

Prosty i inny sposób na przygotowanie dania z kurczaka. Soczyste mięso, wypływający ser i masełko. Palce lizać!   meatballs-532174_1280

liczba porcji: 4 osoby

składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka (podwójne)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koperku
  • 4 łyżeczki masła
  • 3 jajka do panierki
  • bułka tarta i mąka
  • ok. 100 g sera żółtego w kawałku
  • sól , pieprz, papryka ostra mielona, zioła prowansalskie

przyrządzanie:

  • Zeszklij na patelni drobno pokrojony czosnek, gdy przestygnie połącz z masłem.
  • Następnie umyj piersi, osusz, pokrój i ostrożnie rozbij przez folię spożywczą, aby pierś się nie rozpadła i nie porobiły się dziury.
  • Dopraw filety solą, pieprzem, ziołami i papryką mieloną do smaku.
  • Ser pokrój na grube paski, posiekaj drobno koperek i nałóż po kolei na 4 przygotowane filety po porcji sera żółtego, masła z czosnkiem i koperkiem.
  • Zwijaj od najszerszej części fileta. Trzeba tę czynność zrobić dość zwarcie, aby podczas smażenia kotlet się nie rozpadł.
  • Przed smażeniem obtocz w jajku i w mące, smaż na rozgrzanym oleju do czasu aż zarumienią się na złoty kolor.

 

 

Sprawdź też nasze inne przepisy na obiad! (zobacz tutaj)