Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Domowy burger z indyka

Moda na burgery trwa. Przechodząc się ulicami większych miast co krok widzimy knajpki specjalizujące się w przyrządzaniu tego dania. Nasza redakcja jest jednak za domowym gotowaniem, dlatego też przygotowaliśmy prosty przepis na burgera z mięsa z indyka. Przyrządzanie tego typu posiłków ma też jedną zaletę - różnorodność dodatków, które można dodać według swoich upodobań. Pychota!

hamburger-494706_1280

liczba porcji: 2 osoby

składniki:
Mięso:

  • 500 g mielonego mięsa z indyka
  • 2 cebulki dymki, pokrojone w cienkie plasterki
  • 2 łyżeczki mieszanki suszonych ziół
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka oliwy
  Dodatki:
  • 2 duże bułki lub ciabatty
  • 4 liście sałaty
  • Pokrojony w plasterki ogórek kiszony
  • ½ pomidora pokrojonego w plastry
  • ¼ dymki pokrojonej w piórka
  • Świeże zioła
  • kilka plasterków sera
  • Kilka pasków papryki
  • ketchup/majonez/dowolne sosy

przyrządzanie:

  • Mięso, cebulę, zioła i przyprawy mieszamy w misce.
  • Formujemy z mięsa dwie kule, które lekko od góry zgniatamy.
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej mięso, smaż z obu stron około 5 minut, jeśli uznasz, że należy dłużej to smaż dalej. Czas smażenia zależy od grubości kotleta.
  • W międzyczasie przekrój bułki na pół i włóż na parę minut do rozgrzanego wcześniej na 180 *C piekarnika.
  • Gotowe bułki wyłóż sałatą, nałóż mięso, nakryj je serem i dodaj dowolne dodatki wraz sosem.
  • Smacznego!

 

Pochwal się swoim przepisem i wygrywaj nagrody (zobacz tutaj)